Att byta ventilen för dricksvattnet

Varje fastighet inom Norra Rörviks samfällighetsförening äger en avstängningsventil för tillförseln av dricksvatten, ventilen är placerad vid tomtgränsen mot vägen.

Det är fastighetsägarens skyldighet att se till att den ventilen fungerar. Om ventilen läcker, eller inte fungerar tillfredsställande, ska den bytas ut.
Uppstår skador på samfälld- eller annans egendom p.g.a. att ventilen läcker blir fastighetsägaren ersättningsskyldig för dessa.

Inför ett ventilbyte ska Vattenteamet kontaktas. De ger råd inför ventilbytet och kan hänvisa till grävare och rörmokare, samt vid behov, akut stänga av huvudledningen i vattenverket under arbetets gång. Ett ventilbyte tar en dag att utföra.
Fastigheternas ventiler är vanligtvis ihopkopplade två och två mellan grannar. Byter båda fastigheterna ventiler samtidigt står föreningen för kostnaden för grävningen.

Fastighetsägaren ska vara på plats och informera om ev. ledningsdragningar (el, tele, vatten, fiber m.fl.) inom området för grävningen. Finns inte uppgifter om var och på vilket djup ledningarna ligger är det fastighetsägaren som står för ev. uppkomna skador på dessa. Grävaren lägger igen gropen efter bytet, fastighetsägaren justerar markytan. Samfälligheten har inget ansvar för ev. skador på fastigheten eller annan egendom i samband med ventilbytet.

Stäng ventilen när ni lämnar fastigheten!
Stäng ALLTID ventilen för inkommande vatten när ni lämnar fastigheten mer än 12 timmar.
Ventilen ska ALLTID vara HELT öppen eller HELT stängd. Den får aldrig stå i något mellanläge!

Lämna ett svar